Tänään pennuilla oli jännittävä päivä, sillä jokainen sai mikrosirun niskaansa ja samalla myös vietettiin pentujen nimiäisiä, kun paperit lähtivät eteenpäin Kennelliittoon.

Siruttaja tuli käymään pentujen luona eli operaatiota varten pentuja ei tarvinnut kuljettaa minnekään. Jokainen reagoi, kuten odottaa saattaa, niin että painettaessa neula ja siru nahan alle oli pakko vähän kiljua. Isoin tyttö sirutettiin viimeisenä ja jo ammattilaisen ottein pentuja kiinni pitäneellä Tiialla oli hieman enemmän haastetta, kun Gerda ei ollut ihan samaa mieltä asiasta;)

Sirutus olikin niin väsyttävä kokemus, että sen jälkeen pennut ottivat pikaunet ihmisten juodessa nimiäiskahveja. Sitten taas jaksoi, ensin syödä ja sen jälkeen ulkoilla. Pennuille tarjottiin kiinteää ruokaa yksitellen, jotta pääsin tarkkailemaan niiden käyttäytymistä, kun tähän mennessä en ollut ruokailuhetkeä nähnyt. Kaikki löysivät hyvin ruokalautasen luokse ja söivät reippaasti, kaikkein ahneimpia oli toinen poika, joka ei olisi millään voinut uskoa että hän söi jo, vaan oli tunkemassa kaikkien muiden ruokailuun mukaan ja tietenkin Gerda, joka söi jo hyvin varmoin ottein, pitäen "lautasesta" etutassuilla kiinni:)

^sama ilme äidillä sekä tyttärellä:) 

Sisällä koko asunnossa vapaana ollessaan pennut tutkivat reippaasti eri huoneita ja yrittivät jo hieman maistella johtoja ja matonkulmia. Ulkona meno oli kovaa ja osa pennuista osasi siirtyä omatoimisesti takaisin sisätiloihin, kun ulkoilu alkoi ilmeisesti riittämään. Kuvaamisessa on jo aika paljon haastetta, joten en itse edes viitsinyt yrittää. Tälläkin kertaa kuvat ovat Marikan ottamia, asia on ulkoistettu henkilölle, joka osaa asiansa:)

^poikien yhteiskuva, ei voisi vähempää kiinnostaa kumpaakaan.

Ja lopuksi miun suosikkikuvat, mikään ei voi olla söpömpi, kuin kelpienpentu<3